ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΣΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΧΤΥΟΥ


βάψιμο κατεστραμμένων τοίχων από περιστέρια


Έχουμε υπολογίσει τα μετρά κάλυψης Μ.Π.Υ

 • τοποθετούμε συρματόσχοινο γαλβάνιζε στο πλαίσιο του μπαλκονιού.
 • βιδώνουμε θηλιές συγκράτησης σε ούπα.
 • δένουμε το δίχτυ χωρίς να το τεντώσουμε.

Πως καθαρίζεται όμως το μπαλκόνι σας;

 • Ένα οργανωμένο συνεργείο έχει τα κατάλληλα ισχυρά προϊόντα και τα προστατευτικά μέσα για την χρήση αυτών πιθανών να χρειασθεί ένα πιεστικό μηχάνημα και εργαλεία ξυσίματος.

 • Η πληθώρα τροφής και η έλλειψη φυσικών εχθρών, δημιουργούν αυξητικές τάσεις στον πληθυσμό τους με τα γνωστά προβλήματα που δημιουργούν, είτε με τα περιττώματά τους είτε με τα παθογόνα που φέρουν στο σώμα τους.

  Τα σημεία όπου μπορούν να κάνουν τις φωλιές τους, είναι όλες οι επιφάνειες που καλύπτονται με κάποιο στέγαστρο και δεν είναι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες. π.χ. ένας προβολέας ή μια επιγραφή κάτω από μπαλκόνι, μετόπες κτιρίων, οριζόντιοι δοκοί μιας πέργκολας, κάτω από φωτοβολταϊκά πάνελ σε κεραμοσκεπή, κ.α.

  Τα συνηθέστερα και αποτελεσματικότερα μέσα για την απώθηση και απομάκρυνσή των περιστεριών, είναι η τοποθέτηση διχτυού, ακίδων ή “daddy long legs”.

  To daddy long legs, είναι εύκαμπτα μεταλλικά νήματα διατεταγμένα ακτινωτά σε κινούμενο κατακόρυφο άξονα. Με το παραμικρό αεράκι κινούνται ή και περιστρέφονται εμποδίζοντας τα πουλιά να πλησιάζουν στην ελεγχόμενη περιοχή. Η περιοχή κάλυψης είναι κύκλοι διαμέτρου 60εκ, 120 εκ ή 180εκ.

  Έχει πολλές εφαρμογές,, π.χ φωτιστικά του δρόμου, προστασία σκαφών, οροφές κτιρίων, κ.α

  Οι ακίδες είναι συνήθως ανοξείδωτες προεξοχές 10-12 εκ. (σπανιότερα πλαστικές), διατεταγμένες σε επιμήκη πολυκαρβονική ή μεταλλική βάση. Το άνοιγμα που ορίζουν και η πυκνότητά τους αποτελεί στοιχεία διαφοροποίησής τους.

  Τα δίχτυα απώθησης διαφοροποιούνται ανάλογα με το μέγεθος των πουλιών προς απώθηση. Πρόκειται για την «απόλυτη» και μακροχρόνια λύση, όταν αυτή είναι εφικτή, σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους κ.α. Με την υψηλή αντοχή τους στον χρόνο την και με παράγοντα την σωστή τοποθέτηση τους από εξειδικευμένους τεχνικούς, θα είναι αποτελεσματικά για πολλά χρόνια.

  Πελατολόγιο & Έργα μας


  Ασθένειες που προκαλούνται ΑΠΟ περιτωματα περιστεριων.


 • Κρυπτόκοκκος (Cryptococcal Meningitis). Επικίνδυνος μύκητας που μπορεί να γίνει θανατηφόρος.
 • Σαλμονέλα και listeria. Δεν τα κολλάς μόνο από φαγητό, τα κουβαλούν και τα περιστέρια. Και είναι πολύ επικίνδυνα για εγκύους και μικρά παιδιά.
 • Viral Encephalitis O ιός του Νείλου. Τα περιστέρια είναι από τους βασικούς φορείς του ιού και μπορούν να τον μεταδώσουν, αν τα τσιμπήσει κουνούπι το οποίο μετά θα τσιμπήσει άνθρωπο. Επικίνδυνη ασθένεια η οποία μπορεί, επίσης, να είναι θανατηφόρα.
 • Κολοβακτηρίδιο (E. Coli). Συνήθως μεταδίδεται από ωμό κρέας, αλλά το έχουν και τα περιστέρια. Που σημαίνει ότι πρέπει να πλένεις τα χέρια σου κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή με περιστέρι (πρέπει να πλένεις τα χέρια σου συχνά, έτσι κι αλλιώς).

 • Με τα περιττώματά τους προκαλούν από αισθητική υποβάθμιση έως και καταστροφή των επιφανειών που καλύπτουν. Από αλλοίωση του χρώματος των αυτοκινήτων έως διάβρωση και μεταχρωματισμό σε μαρμάρινες και άλλες επιφάνειες. Αναπτύσσονται παθογόνοι μικροοργανισμοί στα περιττώματα. Τα μολυσμένα περιττώματα όταν ξεραθούν και τριφθούν γίνονται σκόνη που κυκλοφορεί στον αέρα, μεταφέροντας έτσι ιούς και βακτήρια. Προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αλλεργίες, εγκεφαλίτιδες κ.α. Με την κυκλοφορία τους ανάμεσα σε οχήματα μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα, ιδιαίτερα στα μηχανάκια. Διασπείρουν επιβλαβείς οργανισμούς. Με την εγκατάστασή τους ¨κατεβαίνουν¨ από το σώμα τους παράσιτα, όπως ακάρεα, ψύλλοι, ψείρες, κ.α. και εισέρχονται εντός των οικιών από ανοίγματα.
  Αρκετά συχνά παρουσιάζεται τέτοιο πρόβλημα με το άκαρι.

  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να ζητήσετε την έμπειρη γνώμη μας.

  Δίχτυα

  Είμαστε δίπλα σας!

  Η εταιρεία μας είναι δίπλα σας για να καλύψει μια μεγάλη γκάμα υπηρεσιών. Ζητήστε την πρόταση μας δωρεάν.